Tävlingen gick av stapeln den 5 maj i Bengtsfors.
Banan var 50 km lång med ca 500 m stigning, se länken för mer info.
Mitt resultat blev, topp 100 av 500 startande och måltid på 2 timmar och 18 min ca 32 min efter vinnare.

Långa Billingeracet - Skövde - 19/5

Den första långloppstävlingen som jag var med i. MYCKET tuffare än jag hade tänkt mig.
Det var Långa Billingeracet som gick av stapeln den 19 Maj i Skövde.
Långa Billingeracet är en 75 km lång banan med 1170 m stigning, banan är blandad med grusvägar och blandad teknisk singeltrack med en del svåra inslag.
Se länk för mer info:
Jag startade i klassen herrar sport, det var 49 startande i klassen.
Jag gick i mål på 4 timmar 18 min och 42 sekunder vilket gav mig en 29:e placering i min klass.
för mer resultat se länken:

Metsorundan - Karlstad - 26/5

Jag deltog i Metsorundans MTB lopp som var 40 km.
Loppet gick av stapeln den 26 Maj, starten gick 10:30 på Lördagsmorgonen.
I det här loppet kändes kroppen helt underbar!
Mitt resultat blev allt som allt, placerade som nr 12, på en exakt tid, 1 timme 19 min och 48 sekunder. Snitthastigheten under loppet beräknades till 30,1 km/h.
Vinnartiden var ca 8 min snabbare än min tid.
Det bästa med det här loppet var att jag vann över många som hade väldigt mycket bättre tid än mig på t.ex Billingeracet.
För alla resultat se länken:

Lida Loop - Stockholm - 10/6

Den andra deltävlingen i Långloppscupen. Belägen i Lida någon mil söder om Stockholm.
Tävlingen gick av stapeln den 10 Juni och hade en sträckning på 65 km, förlagd över 3 loopar. Stigningen var ca 700 m.
Terrängen var blandad, första loopen var mestadels grusvägar, 2:a loopen var mestadels teknisk stig och 3:e loopen var en salig blandning av diverse.
Jag startade i Klassen Herrar sport. Det var 120 startande i klassen.
Jag gick i mål på 3 timmar, 14 minuter och 45 sekunder, jag blev placerad som 44:a i min klass.
Tiden räckte precis till att få starta i fålla 3 till nästa lopp.
För mer resultat se länken:

Ränneslättsturen - Eksjö - 1/7

Den tredje deltävlingen i Långloppscupen gick av stapeln i Eksjö i Småland den 1 Juli.
Rännerslättsturen var 78 km lång med ca 600 höjdmeter. Banan bestod av mestadels stigar, stigarna var relativt lättåkta med mindre partier som var tekniskt krävande. Banan var väldigt blöt och lerig då det regnade delvis under loppet.
Jag startade i Klassen herrar sport, startfållan var nr 3.
I klassen startade ca 90 personer.
Jag gick i mål på 3 timmar, 48 minuter och 40 sekunder. Detta räckte till en 24 plats i min klass och 198:e plats totalt i hela loppet, i hela loppet startade ca 900 personer.

Mörksuggejakten - Rättvik - 8/7

Den fjärde deltävlingen i Långloppscupen gick av stapel i Rättvik i Dalarna den 8 Juli.
Mörksuggejakten var 70 km lång med ca 650 höjdmeter. Banan bestod av relativt mycket grusvägar och traktorstigar, lite asfalt och många snabba singeltrackstigar. Banan var väldigt snabb och låttåkt, vädret gjorde att underlaget var blött men jag uppfattade aldrig att det var halt någonstans.
För mer info:
Jag startade i Klassen Herrar Elit, Startfållan var nr 3.
I klassen startade ca 80 personer
Jag gick i mål på 2 timmar 56 minuter och 24 sekunder. Detta räckte till 66:e plats i klassen och tiden var ca 29% efter vinnaren som gick i mål på 2 timmar och 17 min.
För mer info se:

Cykelvasan - Sälen - 11/8

Jag startade i Tävlingsklass i fålla 3 och lyckades placera mig på plats 596 av drygt 700 i klassen.
Tiden in i mål var 3 timma, 31 min och 23 sekunder vilket var ca 26% efter vinnaren.
För alla resultat se länken nedan:

Utmaningen - Karlstad - 18/8

Utmaningen var en av deltävlingarna i den svenska multisportcupen. Tävlingen gick av stapeln den 18 Augusti.
Jag och Oscar Engdahl genomförde hela loppet i Cupklassen (den långa klassen)
Vi tog oss igenom hela banan som var mycket längre än fögående år på tiden 8 timmar, 14 min och 47 sek, vilket räckte till en 9:e plats i tävlingen utav 22 anmälda lag.

Bockstensturen - Varberg - 1/9

Den 1 September gick Bockstensturen av stapeln i Varberg. Bockstensturen var den 7.e och sista deltävlingen i långloppscupen.
Bockstensturen var 95 km lång med drygt 1250 höjdmeter. Banan var förlagd med en härlig blandning stigar, grusvägar och asfalt i en vacker natur.
För mer info se länken:
Jag startade i klassen herrar sport i fålla 3. Jag blev placerade på plats 41 i min klass av drygt 100 startande. Totalt blev jag placerad 161:a av drygt 1300 st startande.
För mer resultat se:

Värmlandsserien

Filipstad 22/5

Första deltävlingen i Värmlandsserien för min del.
Den gick av stapeln i Filipstad den 22/5, anordnad av CK Filip.
Banan var en ganska teknisk singeltrackbana på 3.4 km som kördes 4 varv, vilket i slutändan gav 13.6 km totalt.
Jag tyckte det gick riktigt dåligt, mestadels beroende på att jag precis innan tävlingen flyttat om mina reglage, vilket gjorde att jag inte kunde hålla i styret ordentligt. Mycket bra när man ska cykla teknisk stig.
Resultatet blev som sådant, placerad som 8:a av 10 i min klass med tiden 47 min och 18 sek. Vinnaren Johan Fryksenius hade tiden 40 min och 45 sek. Har en del att ta igen där känns det som.
Jag tog hur som helst 15 individuella poäng, om jag nu förstått poängräkningen rätt.